‘Deze dikke vette kans moeten we pakken’

0

ERP | 7th Sunday Festival staat komende zondag op het programma. Uit voorgaande jaren is gebleken dat het festival het kleine Brabantse dorpje op haar grondvesten doet schudden. Dit jaar door optredens van vele internationale acts als Martin Solveig, Axwell en Yellow Claw. Maar organisator Par-T biedt ook lokaal talent een podium.

“Het is fantastisch dat Par-T ons heeft gevraagd om op te treden tijdens 7th Sunday Festival”, aldus bandlid Luc van Moorsel. “Onze band bestaat uit twaalf muzikanten en komen allemaal uit Erp of omstreken. We gaan zelf al jaren naar dit festival. Om hier nu te mogen optreden is een droom die uitkomt. Super dat ze lokaal talent helpen om verder te komen. Deze dikke vette kans moeten we pakken.” Naast REPOP prijkt onder andere de naam van het duo Loud ‘N Bright in de line-up; zij draaien aankomende zondag een set op SLAM Stage.

Avondvullend programma
De coverband REPOP bestaat al drie jaar op projectbasis maar is sinds 2 april vorig jaar pas officieel gestart. Luc: “Sinds vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een website, zijn we vette sets gaan bedenken voor een avondvullend programma en meer boekingen gaan regelen. Het gaat hard. We speelden het afgelopen jaar veelal in Brabant, bijvoorbeeld tijdens de 24-uur Solex Race in Heeswijk-Dinther. Hopelijk biedt ons optreden aankomende zondag kansen om in de toekomst op meer festivals te spelen. De stap voor andere organisatoren om ons te boeken wordt toch een stukje kleiner gemaakt.”

REPOP speelt van 15.30 uur tot 16:00 uur in de Speciaalbier & Wijnbar en van 17.30 uur tot 18.45 uur op het Grolsch Podium. De complete timetable is hier te bekijken.